Spårarhajk



Sista helgen i september var det dags för årets första hajk för spåraravdelningen. Bra läge att undersöka om den nya lokalen även klarade övernattningar.



På kvällen var det matlagning som gällde, hamburgare stektes, och behovet av fläkt konstaterades...Men gott blev det ändå. Efter det blev det lägerbål, med storartade framträdanden av kvällens patruller. Enligt spårarnarnas kodex drogs inga spökhistorier, med däremot en hel del Bellmanhistorier.



Vid läggdags blev det fler berättelser, bröderna Grimmssagor kom fram, och efter tre sagor, så var alla antingen sovande (ledare Christina o Robban) eller tysta!!!!!



Efter en god natts sömn, var det full fart nästa morgon. Första aktiviteten var att tillverka söljor, som skulle klippas ut, dekoreras, och monteras ihop. Lysande resultat.



Sedan var det dags för gnuggning av karttecken. 24 st skulle läras in, därefter testades kunskaperna i en rafflande stafett.



Dagen fortsatte med mer naturkunskap, tipspromenad med de spännande gissa-bajset-frågorna. Även här visade scouterna på en imponernade kännedom.



framåt lunch var det dags att avsluta denna hajk. Givetvis hade alla gjort sig förtjänta av djurspårmärket, som delades ut vid avslutningen.



Vi hoppas att samtliga scouter ser fram mot nästa hajk, precis som vi ledare.


 

 

 

 

 

 


Startsidan Verksamhet Kårens historia Bilder Gästbok Utrustningslista Blanketter Föräldragrupp